Logga in

Användarnamn

LösenordAS200-VYS i gruppen Gitarr / Elgitarr / Prestige hos Crafton Musik AB (310322101010)
AS200-VYS
AS200-VYS
AS200-VYS
AS200-VYS
AS200-VYS

AS200-VYS

Rek. cirkapris: 25995 kr
Inkl. moms
Antal: 
Frakt:
Artikelnr:
310322101010
Ibanez
EAN / UPC: 4515276656562

Info Tipsa en vän Blogga
AS200-VYS (Vintage Yellow Sunburst) - Made in Japan.

Detta är klassikern bland Ibanez halvakustiska gitarrer. En fullblods semi-hollow gitarr för proffs eller någon som bara vill ha ett verkligt bra instrument. Denna var grunden till John Scofields signaturmodell, JSM100.

AS200 är en semi hollow-body gitarr, genomgående mittstock, precis som man förväntar sig av en bra gitarr av 335:a stuk. Det gör att gitarren är väldigt okänslig för återkoppling/rundgång även på väldigt stark volym. En gitarr som funkar bra vare sig man spelar rent eller rejält distat och allt där i mellan.
Kroppen är byggd av flammig lönn i både lock, sidor och botten, ett både välljudande och vackert trä.
Halsen är en 3-delad set-in (limmad) mahogny hals med en inbunden ebenholts greppbräda med klassiska Pearl och Abalone block inlägg, en vacker traditionell look kombinerat man maximala ljudegenskaper. Medium bandstavar med Prestige Fret Edge Treatment.
Mickarna är Ibanez Super 58 Custom. Dessa kombinerar en mjuk och nyanserad ton med en förmåga att kunna bita till när det behövs. Funkar lika bra till rena och traditionella jazzljud som till överstyrda blues och rock ljud. Här kombinerat med en Tri-Sound switch som gör att halsmicken kan köras i serie*, splittad** eller i parallell***.
En verklig Ibanez klassiker!

Spec.
• Artstar AS set-in mahogany neck.
• Figured Anigre top, back and sides.
• Bound Ebony fretboardAcrylic & Abalone block inlay.
• 22 medium frets with Prestige Fret Edge Treatment.
• Bone nut.
• Gotoh 510BN bridge.
• Gotoh GE101A tailpiece.
• Super 58 neck pickup (Alnico).
• Super 58 bridge pickup (Alnico).
• Gold hardware.
• Hardcase.

Neck.
• Scale: 628mm/24.75".
• Width at nut: 43mm.
• Width at fret 22: 56.3mm.
• Thickness at 1st fret: 20mm.
• Thickness at 12th fret: 22mm.
• Radius: 305mmR.

Body Dimensions:
• Length: 15 3/4"
• Width: 18 1/4"
• Max Depth: 2 5/8"


* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.
** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.
Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).
*** Parallell, mickens båda spolar är kopplade parallellt med varandra.
Det ger ett svagare, renare, tydligare och lite basfattigare ljud än när spolarna är kopplad i serie.
Hur mycket svagare micken blir av att kopplas i parallell finns det inget entydigt eller exakt svar på, det beror helt på mickens konstruktion. Mickar som är konstruerade av två likadana spolar blir det ca 25-33 % av den output micken har i serie när man kopplar den i parallell, somliga mickar blir ännu svagare än så och somliga har kvar så mycket som 50 % av den output den har i serie. Pratar man motstånd (ohm) så har den ca ¼ av den ohm den mäter i serie kvar om man kopplar den i parallell (på en mick med två likadana spolar).
Droppet i output gör också micken mer dynamisk, ljudet blir mindre komprimerat och reagerar mer på nyanser i ens anslag och spel. Det blir, till exempel, en mer framträdande skillnad mellan lösa och hårda plektrumanslag.
Det är ett extremt användbart läge för att få ett svagare, renare, tydligare och mer dynamiskt ljud, oftast använt i halsläget. Kanon för att få till ett bra rent ljud ur en lite hetare humbucker som annars lätt blir burkig, platt, steril och livlös. Eller för att rensa upp en otydligt halsmick när man spelar med distade ljud, eller varför inte för att få ett mer öppet och levande crunch ljud. Skillnaden i output upplevs inte som så stor som det på pappret kan verka som, speciellt inte med distade ljud. I hetare humbuckers är parallellkoppling oftast ett bättre alternativ än att splitta för att komma åt ett svagare och mer levande ljud.
Micken är fortfarande brumutsläckande och tyst.
.
Number of frets: 22
String Gauges: .013/.016/.022/.032/.042/.052
Strings: D'Addario®
Tuning: 1E,2B,3G,4D,5A,6E
Machine Heads: Gotoh® machine heads
Vikt: 3.5
Neck Type: AS Artstar
Hardware Color: Gold
Neck Material: African Mahogany
Neck Joint: Set-in
Neck Finish: Gloss Polyester
Item(s) included: Hex wrench, Tube spanner, Strap button

Matchande produkter till AS200-VYS

PW-AMSG-20
Instrumentkabel 6 m.
495 kr
PW-CT-12
NS Micro Headstock Tuner
245 kr
ST101
Pocketstativ el/akustiska
220 kr

Se fler varor

KIKO200-GMT
Levereras med hardcase
43550 kr
PS4CM
Elgitarr med etui
82995 kr
RG550-RF
RG Genesis Collection
11450 kr
RGD7UCSL-ISH
Levereras med hardcase, Lefthand
28395 kr