Logga in

Användarnamn

LösenordRG652BG-NTF i gruppen Gitarr / Elgitarr / Ibanez / Prestige hos Crafton Musik AB (310396731010)
RG652BG-NTF
RG652BG-NTF
RG652BG-NTF
RG652BG-NTF
RG652BG-NTF

RG652BG-NTF

Rek. cirkapris: 17295 kr
Inkl. moms
Antal: 
Frakt:
Artikelnr:
310396731010
Ibanez
EAN / UPC: 4549763059802

Info Tipsa en vän Blogga
RG652BG-NTF (Natural Flat) Prestige.
Made in Japan.

RG652 är grundmodellen i Ibanez Prestige sortiment och självklart tillverkad i Japan.
En klassisk dubbel humbucker RG i ett vackert, lite lyxigt, utförande med direkt monterade mickar och en tunn, platt, snabb och lättspelad halsprofil.

Super Wizard HP hals
Gitarren har en Ibanez Super Wizard HP halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. HP står för att det är en förfinad och vidareutvecklad version av den gamla Super Wizard halsprofilen. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel. Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den.
Det självklara halsvalet för den som inte vill ha något annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Mahogny kropp.
Kroppen är gjord i Mahogny, en väldigt vacker träsort som går åt det lite varmare och middigare hållet ljudmässigt. Diskanten är lite mjukt avrundad men utan att den för det tappa tydlighet och separation. Det har en behaglig puckel i mellanregistret som gör att ljudet vid melodi/solospel blir fett och sjungande med lång sustain. Sapele toppen ger samma egenskaper som en lönntopp, alltså lägger till lite öppnare topp till den något mörkare mahognyn.

Stallet är Ibanez fenomenala EDGE och behöver ingen förklaras mer än att det är världens bästa låsbara svaj. Top of the line!

Spec:

• Super Wizard HP 5pc Maple/Walnut neck
• Sapele Burl top/African Mahogany body
• Bound Rosewood fretboard w/White dot inlay
• Jumbo frets w/Prestige fret edge treatment • Edge tremolo bridge
• DiMarzio® Air Norton neck pickup
• DiMarzio® Tone Zone bridge pickup
• Gold hardware
• Hardshell case included

Halsen:

• Scale: 648mm/25.5".
• Width at Nut: 43mm.
• Width at Last Fret: 58mm.
• Thickness at 1st: 17mm.
• Thickness at 12th: 19mm.
• Radius: 430mm.

Mickar och koppling:

1. Stallmick i serie*
2. Stallmick splittad** i parallell med splittad halsmick
3. Stallmick splittad i serie med splittad halsmick
4. Halsmick med spolarna kopplade parallellt***
5. Halsmick i serie

* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

** Splittad, att micken är splittad betyder att en av mickens två spolar stängs av och blir en singlecoil (bara en aktiv spole). Det gör att man får hälften av den output och kraft micken har när spolarna är kopplade i serie. Micken förlorar sin brumutsläckande förmåga när en spole stängs av. Men läge 2 och 4 är brumutsläckande och tysta då den aktiva spolen på stall (läge 2) eller halsmick (läge 4) är kopplad i parallell med mittmicken.
Det ger ett svagare, ljusare och mer öppet ljud med en renare, tydligare och fastare bas. Ett ljud som passar väldigt bra till rena och halvdistade ljud (eller för all del, att öppna upp även ett hårt distat ljud). Eftersom bara en spole är aktiv kan man välja om man vill ha den aktiva spolen mot stallet eller mot halsen, vilket påverkar hur den låter, varmare närmare halsen och ljusare närmare stallet (kräver att man fysiskt vänder micken i gitarren).

*** Parallell, mickens båda spolar är kopplade parallellt med varandra.
Det ger ett svagare, renare, tydligare och lite basfattigare ljud än när spolarna är kopplad i serie.
Det blir inte alls åt singlecoil hållet som coilsplitt blir, ljudet har fortfarande en tydlig humbucker karaktär. Mycket användbart för att till exempel komma åt renare och tydligare halsmickljud, både för rena ackord komp och leadljud där man uppskattar den extra dynamik och separation micken får. Hur mycket svagare micken blir av att kopplas i parallell finns det inget entydigt eller exakt svar på, det beror helt på mickens konstruktion. Mickar som är konstruerade av två likadana spolar blir det ca 25-33 % lägre output när man kopplar micken parallell istället för i serie. På somliga mickar blir det ännu svagare än så, ända ner till 50 % av den output den har i serie. Micken är fortfarande tyst.
Färg: Nature

Se fler varor

JSM100-VT
Levereras med hardcase
29375 kr
RG550DX-LB
RG Genesis Collection
11495 kr
RG550L-RF
RG Left Genesis Collection
11975 kr
RG652AHMFX-NGB
Levereras med hardcase
15675 kr