Logga in

Användarnamn

LösenordRG8520-AGT i gruppen Gitarr / Elgitarr / J. Custom hos Crafton Musik AB (310396271010)
RG8520-AGT
RG8520-AGT
RG8520-AGT
RG8520-AGT
RG8520-AGT

RG8520-AGT

Rek. cirkapris: 32975 kr
Inkl. moms
Antal: 
Frakt:
Artikelnr:
310396271010
Ibanez
.
EAN / UPC: 4549763059840

Info Tipsa en vän Blogga
RG8520-AGT (Almandite Garnet) J. Custom. Made in Japan. PDEM.

J. Custom-serien är Ibanez flaggskepp. Värstinggitarrer där det inte sparats på något. Byggda i Japan med de bästa material man kan hitta och av ett team med Ibanez bästa och mest erfarna instrumentbyggare. Trä, hardware, precision och hantverk på absoluta toppnivå!
Resultatet är instrument som både spelar och låter som en dröm. Vare sig det är i studion, på scen eller som övningsverktyg banar de vägen för din kreativitet och låter dig utrycka dig på toppen av din förmåga. Det är instrument som med ett leende följer med på världsturné, flera varv runt klotet, och ber om mer stryk då de bara blir bättre ju mer du spelar på dem. Gitarrer som håller stämning, är stabila, stryktåliga och låter som du vill, kväll efter kväll. J. Custom blir din trygga punkt som alltid levererar vad du än förväntar dig. Har du en dålig kväll är det i alla fall inte instrumentets fel. Ibanez J. Custom är för dig som vill ha det bästa, utan kompromisser!
RG-serien RG är utan tvekan den modell som Ibanez är mest kända för och tveklöst den ultimata rock gitarren. En gitarr som startade en skola för hur en rock gitarr skall se ut och vara utrustad.
Features som extremt lättspelade och snabba halsar, rejäl cut-away för åtkomst av de högsta banden, svajstall som är försänkta i kroppen och håller stämningen även om man går på dem och mickkombinationer med många ljudmöjligheter osv är vad alla förväntar sig att en rock gitarr skall ha efter att RG modellen kom ut på marknaden.
Men RG är också så mycket mer än bara en rock, i 30 år har den varit förstahandsvalet för gitarrister som vill ha spelbarhet, pålitlighet och bredd i ett instrument absolut högsta kvalitet.
En gitarr som kan hantera vad man än använder den till och som utan att krångla kan hänga med på ens popspelning på förmiddagen, ens jazzgig vid lunchtid och fusionspelandet i studion medan man väntar på att dansbandsstudiojobbet skall börja innan man drar iväg för kvällens metal spelning för att sen fortsätta till ett rökigt bluesjam fram åt småtimmarna. Vad du än spelar kommer gitarren att leverera vad du behöver.

Kropp: African Mahogny/AAA flammig lönntopp.
Mahogny är ett trä med ljudegenskaper åt det varmare hållet med ett tydligt och framträdande mellanregister. Lönn, som utöver att det ofta se helt fantastiskt ut, har en framträdande, ren och snärtig, diskant. Ofta till nivån att en kropp helt i lönn blir för bright. Men kombinationen av mahongy och lönn får man fantastiska ljudegenskaper där de olika träslagen kompletterar varandra perfekt. En klassisk träkombination.

Hals: J. Custom Super Wizard
Gitarren har en Ibanez Super Wizard halsprofil, den tunnaste och smäckraste versionen av Ibanez halsar. Kombinerat med den platta greppbrädan är det en extremt snabb och lättspelad hals, den ultimata halsen för snabbt, tekniskt riffande och/eller tricksigt solospel. Men halsen är inte begränsad till tekniskt spel, det går självklart att spela allt på den.
Det självklara halsvalet för den som inte vill ha något annat i vägen för sina idéer än sin egen spelteknik.

Stall: Lo-pro Edge.
Ett knivupphängt, låsbart svaj som håller stämningen makalöst bra. Backstop funktionen gör att svajet hittar tillbaka till sitt nolläge hur mycket man än misshandlar det. Backstopen gör också att man slipper fladder och att stallet får strängarna att falla i tonhöjd när man spelar hårt. Svajet är även utrustat med den fantastiskt smarta intonerings skruv, normalt tar det lång tid att intonera ett liknande stall men med intoneringsskruven går det lika fort som att intonera ett fast stall. Att skruven sitter monterad på stallet så att man alltid har den med sig är verkligen genomtänkt. Bara den skruven i sig är en anledning nog att skaffa en gitarr med ett Edge-Zero stall.

Specs:
• Super Wizard 5pc Maple/Wenge neck.
• AAA Flamed Maple top/African Mahogany back body.
• Jumbo frets w/J.Custom fret edge treatment.
• Bound Macassar Ebony fretboard w/Tree of Life inlay.
• Natural body binding.
• Gotoh hardware: SG381 machine-heads, Top lok III, Strap Locks.
• Lo-Pro Edge tremolo.
• Easy Access knobs.
• DiMarzio® Fusion Edge neck pickup.
• DiMarzio® Fusion Edge bridge pickup.
• Coil Tap switch.
• Cosmo black hardware.
• Hardshell case included.

Halsen:
• Scale: 648mm/25.5".
• Width at Nut: 43mm.
• Width at Last Fret: 58mm.
• Thickness at 1st: 17mm.
• Thickness at 12th: 19mm.
• Radius: 430mmR.

Mickarna är kopplade på en 3-läges switch med gemensam ton och volymkontroll.
Lägena man kommer åt på switchen är.

Coil Tap Off:
1. Stallmick i serie*
2. Stallmick + halsmick kopplade i serie.
3. Halsmick i serie*
* Serie, båda spolarna på micken är kopplade i serie efter varandra och micken ger så mycket output och kraft den är designad för. Läser du om micken på tillverkarens hemsida så är det detta läge som blir beskrivet. Micken är då brumutsläckande och helt tyst.

Coil Tap On:
1. Splittad stallmick (halsspole)
2. Splittad stallmick (halsspole) + splittad halsmick (stallspole) kopplade i serie.
3. Solittad halsmik (stallspole)

Se fler varor

RG8520-GE
Elgitarr med hardcase, Prestige J.Custom
32975 kr
RG8527Z-SDE
Elgitarr med hardcase, Prestige J.Custom
34650 kr
RG8570Z-RBS
J. Custom, Levereras med hardcase
33095 kr
RGA8420-BTF
Elgitarr med hardcase, J.Custom
32975 kr