Lari Basilio Ibanez Guitar Clinic.
Publicerat: 22-08-2023 av Magnus Olsson

10/10 - Nefertiti, Göteborg. Dörrarna öppnar klockan 18:00. Pelle börjar 19:00.
11/10 - Woodstock, Copenhagen. Vi återkommer med tid.


Vi är stolta att för första gången i Sverige kunna presentera en Ibanez clinic med den brasilianska fantomgitarristen Lari Basilio! En gitarrist som tagit gitarrvärlden med storm de senaste åren. Med en helt egen touch står hon ut med ett drivet och fräscht spel som hela tiden är starkt förankrat i ett magiskt melodisinne, perfekt frasering och en ton som är helt hennes egen.

Lari’s senaste album ”Far More” med starka instrumentallåtar och all-star bandet Vinnie Colaiuta (drums), Nathan East (bass) and Greg Phillinganes (keys/piano) är hyllad av gitarrister, musiker och musikälskare världen över.

Detta är ett unikt tillfälle att se och höra denna fantastiska gitarrist och musiker live, intimt och nära.
Hon spelar massor av musik, pratar om sitt spel, sin utrustning och sitt sound. Inspirerande, lärorikt och extremt underhållande.

Lari Basilio med sin Ibanez LB-1-WH

Mer om Lari finns på hennes hemsida --> HÄR.

Lari's Instrument.

Lari spelar uteslutande på sin egen signaturmodell LB1. Modell är baserad på AZS serien som i sin tur är baserad på den otroligt framgångsrika AZ serien. Massor av features känns igen från AZ/AZS serien men med mycket Lari instoppat i mixen vilket ger en gitarr som mer än väl flyger under eget namn. LB1 är en fantastiskt bredd gitarr som ljudmässigt funkar att spela alla stilar man någonsin kan komma i kontakt med på. Ett verkligt signatur instrument rakt igenom. Klicka på bilderna om du vill veta mer om hennes instrument.

Hon strängar alla sina instrument med D'Addario EXL110 strängar i standard stämmning. .010/.013/.017/.026/.036/.046.

Support act i Göteborg (OBS! Inte i Köpenhamn).


Med en av landets bästa gitarrister Pelle Holmberg som support act blir det en magisk kväll i gitarrens tecken. Pelle har med två album med sitt band PHG (Pelle Holmberg Group) ”Ghost Ship” och ”Damn Good” etablerat sig som landets ledande fusiongitarrist. Men Pelle är mycket mer än så, han är också en av landets ”first call” session-musiker som har jobbat med i princip alla etablerade artister vi har i landet både live och i studio.

En gitarrafton med gitarrspel i absolut världsklass!Mer om Pelle Holmberg finner du HÄR

Pelle har varit en Ibanez AZ artist sen modellen kom ut och de gitarrer han spelar exclusivt på i dag är följande.

Han strängar alla sina instrument med D'Addario NYXL1046 strängar i standard stämmning. .010/.013/.017/.026/.036/.046


Videos med Lari BasilioVideos med Pelle Holmberg.