Logga in

Användarnamn

LösenordFR är en ganska fräsch medlem i Ibanez-familjen, en gitarr med en kroppsform som gör det ganska uppenbart vart Ibanez hämtat inspiration ifrån. Utseendemässigt påminner den mycket om gamla Starfield Cabriolet modellen (Starfield var ett undermärke till Ibanez) som fanns i början av 90-talet.

Modellen skulle förenklat kunna förklaras som en RG med ett kapat och rundat övre horn och ett lite kortare och mindre spetsigt undre horn, spelkänsla och ljud (beroende på vilket trä man väljer) i modellerna är väldigt lik. Halsprofil, plektrumhandens vinkel, halsfickan osv är samma på båda modeller och har man spelat RG gitarrer så kommer man att känna sig hemma med en FR direkt. Skillnaden ligger i att det kortare övre hornet gör att balansen i gitarren, speciellt när man står upp, inte känns exakt likadant som en RG. Små nyanser, men nyanser som märks.

Utseendemässigt är modellen en riktig kameleont, den underbara blandningen av modernt och traditionellt gör att den passar in var som helst. Den ser lika rätt ut vad man än spelar, lika rätt på en bluessnubbe eller ett popsnöre som på en fusionlirare eller ett metalhead. Helt enkelt ett utseende som man inte kan knyta till någon viss stil av musik. 

 

Gör dig själv tjänsten att lära känna en FR lite närmare.
CITES-Fri
Ja
Sorteringsordning:
FR6UCS-BKF
Levereras med hardcase
24995 kr
FR800-BKF
12995 kr
FRIX6FDQM-BMG
8995 kr