Detta är Crafton Musik AB
Historik och Presentation

Crafton Musik AB grundades 1942 och då med tonvikt på egen tillverkning av stränginstrument. Instrument som var omtyckta och användes av samtidens musikelit som ex.v. Evert Taube. Något man kan läsa om i vår allra första katalog från 1946.
Sedan dess har Crafton Musik AB manifesterat sin ställning som en av Skandinaviens ledande distributörer av musikinstrument och fler välkända fabrikat har tagit plats i vårt sortiment. 1965 blev vi Ibanez första representant i Europa. 1974 startade vi med D’Addario och har vuxit tillsammans i takt med att fabrikat som Planet Waves (idag D’Addario Accessories), Evans och Rico (idag D’Addario Woodwinds) har ingått i koncernen. Sedan 80-talet har vi haft ett nära samarbete med Lee Oskar, en fantastisk musiker och människa.

Mycket som sagts om musik står vi bakom: upplevelsen, den sociala gemenskapen, generationsöverskridande och glädje. I snart 80 år har vi samarbetat med samtidens aktiva musiker, sponsrat evenemang, festivaler och lotsat och stöttat flera band till framgång på den internationella scenen.

Som privatperson kan du inte handla på Crafton Musik AB men du är välkommen att kontakta oss med frågor. Många års erfarenhet är samlat under vårt tak där varje medarbetare besitter just sin unika expertis från gitarrer till slagverk. De flesta av oss är också musiker vid sidan om och med vår samlade kunskap har vi valt att representera fabrikat som står för kvalitet. Kvalitet är inte bara viktigt för Dig som har musiken som Ditt levebröd utan också för Dig som skall spela Ditt allra första instrument. Ett bra instrument inspirerar och är ofta nyckeln till fortsatt musicerande!

Genom våra danska, norska och svenska återförsäljare kan du ta del av vårt, såväl som deras, kunnande, goda service och support. Vi gör ex.v. rutinkontroller i vår gitarr-shop av alla stränginstrument innan dom når dig. För just Du är den allra viktigaste länken i vår verksamhet.

Vår förhoppning är att du vill ge oss fortsatt förtroende och berikar oss med många spännande och nyskapande musikupplevelser.

Johan Brodin
Vd - Crafton Musik AB


Våra agenturer
 

Akustiska gitarrer

Munspel

Strängar

Stråksträngar

Tillbehör träblås

Pickups
 
Pickups

Trumtillbehör

Irlänska flöjter

Gitarrer

Mikrofoner

Munspel
 
Cymbaler

Percussion

Barnrytmik

Elstråk

Akustiska gitarrer
Trumtillbehör

Sejarmattor
Stråkpickups

Healing

Tillbehör

Trummor & tillbehör

Munspel
 

Percussion