Iron Label

Visa filter Dölj filter
Filtrera nedan:
I Lager
RGIB21-BK
11495 kr
RGIXL7-BKF
Iron Label 7 str. 27" neck
11975 kr
RGRTBB21-BKF
RG, Neck-thru, Baritonr, Iron Label
14695 kr
ICTB721-BKF
Elgitarr med gigbag, Iron Label Iceman 7-str.
15750 kr
RGRTB621-BKF
RG, Neck-thru, Iron Label
14875 kr
XPTB620-BKF
Elgitarr med gigbag, Iron Label Xiphos
15875 kr
XPTB720-BKF
Elgitarr med gigbag, Iron Label Xiphos 7-str.
17250 kr
Visar 1-7 av 7 artiklar


Iron Label

Ibanez kallar serien för ”Iron Label - metal to the core” och det är precis vad det handlar om, gitarrer optimerade för vad modern metal kräver av en gitarr. De tyngst låtande gitarrer som finns där ute!

Med det sagt så är det självklart inte så att gitarrerna imploderar om man spelar något annat än metal på dem, det går att spela allt på dem.

Grunden för serien är Ibanez klassiska RG och S modeller som utvecklats och modifierats för att bli Iron Label - metal to the core. De finns i 6, 7 och 8 strängande modeller och alla kommer utrustade med USA tillverkade EMG eller DiMarzio pickuper. I serien finns modeller med både fast stall och låsbara svaj. Alla av RG modellerna är även utrustade med en kill-switch där tonkontrollen normalt sitter. Gemensamt för serien är en vidareutveckling av Ibanez berömda Wizard halsar som heter Nitro Wizard.

 

Från början var Iron Label bara kolsvarta, utseendemässigt avskalade modeller, men nu har serien utökats till att även innehålla visuellt mer utstickande modeller.
IX modeller med flammiga lönntoppar i andra färger än svart, påkostade Abalone bindings och guld hardware. Med grundstommen är fortfarande den samma, det är bara det visuella som ändrats. 

Serien innehåller även en 28” baritongitarr som är ett måste för alla som gillar låga toner.