Logga in

Användarnamn

LösenordB15DUH i gruppen Cymbaler / Byzance Extra Dry hos Crafton Musik AB (730049183749)
B15DUH

B15DUH

Rek. cirkapris: 4995 kr
Inkl. moms

Info Tipsa en vän Blogga
Meinl Byzance Extra Dry Dual Hi-hat 15" Hihat.
De nya Byzance Extra Dry Dual cymbaler startade som prototyper och presenterades endast på nätet. Responsen blev oerhört positiv så man beslöt att starta tillverkningen och inkludera Dual i det ordinarie sortimentet. Dual cymbalerna har en skön kontrast mellan Byzance Extra Dry och Brilliant finish och de har en unik mix av hamring respiktive svarvning. De dubbla spelzonerna, en tjock centrum för komp och en tunnare kant för att krascha. Dual öppnar upp lätt och möjliggör dynamiska spel, allt från lätta ridekomp till accenter med ett trashy, crash sound.

Öppnar upp lätt . Lätt ridning till krock accenter . Mörk, varm , trashy ljud
Använd den för : Jazz , Funk , RnB , Gospel , Studio
Hand hamrade i Turkiet . Kvalitets kontrolleras i Tyskland
Moderna cymbaler i klassisk handhamrade B20 legering. Byzance Traditional har en varm o fyllig klang med bra dynamik som gör att du kan kontrollera klang och ljudstyrka med anslaget. B15MH har stort men kontrollerat sound och det något tunnare överlocket ser till att attacken inte tar överhanden.
• Handhamrad B20 Legering - 80% koppar, 20% tenn.
• Dubbla spelzoner: tjockare centrum för stabilitet ridekomp. Svarvad tunnare kant för för rundare attack och dynamiskt crashsound.
• Tillverkade i Meinls turkiska fabrik, kvalitetskontrolleras och efterbehandlas i Meinls tyska fabrik.
• Mörk ljudkaraktär som klarar lätt ride spel samtidihgt som den lätt öppnar upp för accenter med crashljud som har kort sustain.
• Lämplig för cymbalälskande trumslagare inom Jazz, Funk, RnB, Gospel m.m.

Byzance:
Byzance tillverkas i Meinls turkiska fabrik enligt traditionella hantverksmetoder som är präglade av stort kunnande och yrkesstolthet. Varje cymbal gjuts av B20 legering som är av 80% koppar och 20% tenn. Det gjutna ämnet upphettas, valsas och nedkyls efter noga beprövat schema till rätt tjocklek uppnåtts. Därefter formas cymbalens klocka innan handhamringen tar vid för att skapa cymbalens form. De serier som har svarvad yta handsvarvas därefter innan de skickas till Tyskland. Varje steg i nämda process har avgörande betydelse för cymbalens ljudkaraktär och egenskaper vilket gör att ex. 16" Thin crash tillverkas efter annat mönster än dito Heavy crash.
De råa cymbalerna skickas till Meinls tyska fabrik för kvalitetskontroll, sortering och olika efterbehandlingar som ex. lazer logo, brilliant finish, sandblästring. Cykeln är sluten och matchning mellan turkiskt hantverk och tysk kvalitetskontroll samt efterbehandling är nyckeln till framgången med Byzance varma sound och höga jämna standard.
Byzance finns i 6 varianter, Traditional, Vintage, Jazz, Extra Dry, Dark, Brilliant alla med unika ljudegenskaper och utseende.
Instrument: Cymbal
Typ: Hi-hat
Storlek: 15

Se fler varor

B14EDMH
14'' Extra Dry Medium Hi-hat
4395 kr
B15DUH
15'' Extra Dry Dual Hi-hat
4995 kr
B16DUC
16" Dual Crash
3045 kr
B22EDMR
22'' Medium Ride
5395 kr