Logga in

Användarnamn

LösenordB21TSR i gruppen Cymbaler / Byzance Extra Dry hos Crafton Musik AB (730049553649)
B21TSR

B21TSR

Rek. cirkapris: 5095 kr
Inkl. moms

Info Tipsa en vän Blogga
Meinl Byzance 21" Transitation Ride - B21TSR.
21" Transition Ride, handhamrad B20 legering - 80% koppar och 20% tenn, osvarvad ovansida och svarvad undersida. Polerad yta.
Moderna cymbaler i klassisk handhamrade B20 legering. Byzance Extra Dry är spännande cymbaler med stark personlighet och mörk ljudkaraktär. Byzance Transition Ride har utvecklats i samarbete med Mike Johnston och är en mörk ride med kontrollerbar wash och sustain. Stock definitionen är tydlig med en fet attack och klockan har relativt djup klang som färgas av cymbalsen sång och är tydlig utan att bli påträngande. Ovansidan är osvarvad men är något polerad och har med den svarvade undersidan mer skimmer än de övriga syskonen i Exra Dry serien.

• Handhamrad B20 Legering - 80% koppar, 20% tenn.
• Extra Dry Finish med rå osvarvad översida och svarvad undersida.B21TSR har polerad yta.
• Tillverkade i Meinls turkiska fabrik, kvalitetskontrolleras och efterbehandlade i Meinls tyskland.
• Varm torr ljudkaraktär med jordig mörk klang, kort sustain sustain och relativt låg volym.
• Brett ljudspektra passar flera genrar som Jazz, Fusion, World Musik, Pop, Studio m.m.

Byzance:
Byzance tillverkas i Meinls turkiska fabrik enligt traditionella hantverksmetoder som är präglade av stort kunnande och yrkesstolthet. Varje cymbal gjuts av B20 legering som är av 80% koppar och 20% tenn. Det gjutna ämnet upphettas, valsas och nedkyls efter noga beprövat schema till rätt tjocklek uppnåtts. Därefter formas cymbalens klocka innan handhamringen tar vid för att skapa cymbalens form. De serier som har svarvad yta handsvarvas därefter innan de skickas till Tyskland. Varje steg i nämda process har avgörande betydelse för cymbalens ljudkaraktär och egenskaper vilket gör att ex. 16" Thin crash tillverkas efter annat mönster än dito Heavy crash.

De råa cymbalerna skickas till Meinls tyska fabrik för kvalitetskontroll, sortering och olika efterbehandlingar som ex. lazer logo, brilliant finish, sandblästring. Cykeln är sluten och matchning mellan turkiskt hantverk och tysk kvalitetskontroll samt efterbehandling är nyckeln till framgången med Byzance varma sound och höga jämna standard.

Byzance finns i 6 varianter, Traditional, Vintage, Jazz, Extra Dry, Dark, Brilliant alla med unika ljudegenskaper och utseende.
Instrument:Cymbal
Typ:Ride
Storlek:21

Se fler varor

B13EDMH
13'' Medium Hi-hat
3895 kr
B14EDMH
14'' Extra Dry Medium Hi-hat
4395 kr
B16EDTC
16'' Crash
3045 kr
B20DUCR
20'' Extra Dry Dual Crash-Ride
4545 kr