Logga in

Användarnamn

LösenordB22SYR i gruppen Cymbaler / Byzance Jazz hos Crafton Musik AB (730048503749)
B22SYR

B22SYR

Rek. cirkapris: 5395 kr
Inkl. moms

Info Tipsa en vän Blogga
Meinl Byzance Symmetry Ride - B22SYR, Traditionell, Dark finish.
22" Rallph Peterson Sinature Symmetry Ride, Handhamrad i B20 Legering - 80 % koppar, 20 % tenn.
Välrenomerade jazz trumslagaren och tillika pedagogen Ralph Peterson har designat 2 personliga ridacymbaler med stor klocka. Klockan är dock tunn så den är relativt mörk. Blandningen av svarvning och hamring ger tillsammans med den stora klockan en personlig klang och en god stabilitet som gör att crashsoundet blir kort. Attacken är relativt ljus men undertonerna i cymbalen präglas av värme.

• Handhamrad B20 Legering - 80% koppar, 20% tenn.
• Handsvarvade partier kombinerat med dark osvavrade fält.
• Tillverkade i Meinls turkiska fabrik, kvalitetskontrolleras och efterbehandlade i Meinls tyskland.
• Varm ljudkaraktär, medium sustain och volym.
• Brett ljudspektra passar flera genrer.

Byzance:
Byzance tillverkas i Meinls turkiska fabrik enligt traditionella hantverksmetoder som är präglade av stort kunnande och yrkesstolthet. Varje cymbal gjuts av B20 legering som är av 80% koppar och 20% tenn. Det gjutna ämnet upphettas, valsas och nedkyls efter noga beprövat schema till rätt tjocklek uppnåtts. Därefter formas cymbalens klocka innan handhamringen tar vid för att skapa cymbalens form. De serier som har svarvad yta handsvarvas därefter innan de skickas till Tyskland. Varje steg i nämda process har avgörande betydelse för cymbalens ljudkaraktär och egenskaper vilket gör att ex. 16" Thin crash tillverkas efter annat mönster än dito Heavy crash.

De råa cymbalerna skickas till Meinls tyska fabrik för kvalitetskontroll, sortering och olika efterbehandlingar som ex. lazer logo, brilliant finish, sandblästring. Cykeln är sluten och matchning mellan turkiskt hantverk och tysk kvalitetskontroll samt efterbehandling är nyckeln till framgången med Byzance varma sound och höga jämna standard.

Byzance finns i 6 varianter, Traditional, Vintage, Jazz, Extra Dry, Dark, Brilliant alla med unika ljudegenskaper och utseende.
Instrument:Cymbal
Typ:Ride
Storlek:22

Se fler varor

B16JTC
16'' Thin Crash
3045 kr
B20JTC
20'' Thin Crash
4545 kr
B22TRLR
22'' Tradition Light Ride
5395 kr
B22TRR
22'' Tradition Ride
5395 kr