Logga in

Användarnamn

Lösenord

Crafton

Historik och Presentation

Crafton Musik AB grundades 1942 och då med tonvikt på egen tillverkning av stränginstrument. Instrument som var omtyckta och användes av samtidens musikelit som ex.v. Evert Taube. Något man kan läsa om i vår allra första katalog från 1946.


Sedan dess har Crafton Musik AB manifesterat sin ställning som en av Skandinaviens ledande distributörer av musikinstrument och fler välkända fabrikat har tagit plats i vårt sortiment. 1965 blev vi Ibanez första representant i Europa. 1974 startade vi med D’Addario och har vuxit tillsammans i takt med att fabrikat som Planet Waves, Evans och Rico har ingått i koncernen. Sedan 80-talet har vi haft ett nära samarbete med Lee Oskar, en fantastisk musiker och människa, och nyligen har vi anammat konceptet med den tysta replokalen, JamHub!

 

Mycket som sagts om musik står vi bakom: upplevelsen, den sociala gemenskapen, generationsöverskridande och glädje. I snart 70 år har vi samarbetat med samtidens aktiva musiker, sponsrat evenemang, festivaler och lotsat och stöttat flera band till framgång på den internationella scenen.

 

Som privatperson kan du inte handla på Crafton Musik AB men du är välkommen att kontakta oss med frågor. Många års erfarenhet är samlat under vårt tak där varje medarbetare besitter just sin unika expertis från gitarrer till keyboards. De flesta av oss är också musiker vid sidan om och med vår samlade kunskap har vi valt att representera fabrikat som står för kvalitet. Kvalitet är inte bara viktigt för Dig som har musiken som Ditt leverbröd utan också för Dig som skall spela Ditt allra första instrument. Ett bra instrument inspirerar och är ofta nyckeln till fortsatt musicerande!
Genom våra danska och svenska återförsäljare kan du ta del av vårt, såväl som deras, kunnande, goda service och support. Vi gör ex.v. rutinkontroller i vår gitarr-shop av alla stränginstrument innan dom når dig. För just Du är den allra viktigaste länken i vår verksamhet.
Vår förhoppning är att du vill ge oss fortsatt förtroende och berikar oss med många spännande och nyskapande musikupplevelser.

 

Johan Brodin
Vd - Crafton Musik AB

 
Crafton Agenturer
  Välkommen till Crafton Musik AB
- en av Sveriges ledande distributörer av musikinstrument. På denna sajt finner du detaljerad information över de fabrikat vi representerar på den svenska marknaden. Produkter som du kan beställa via våra återförsäljare, musikaffärerna, i Sverige.
 
           
Akustiska Gitarrer Strängar Stråksträngar Gitarrtillbehör Rico Rörblad Pickups
Pickups Trumskinn Pro-Audio Irländska flöjter Stråkinstrument Stränginstrument
Förstärkare Stränginstrument Övningsplattor Mikrofoner & Audio Munspel Cymbaler
Percussion Perc. för barn Elstråkinstrument Stråkinstrument Mixer & Monitor Trumstockar
Sejarmattor Stråkmikrofon Trummor Munspel